duminică, 14 februarie 2010

Peisaje de basm + drumuri de cosmar = Romania

Formula veche pe care toti o cunoastem si ar fi bine de stiut cam pe unde se aplica (90% din teritoriul Romaniei) sau mai bine pe unde nu se aplica.
Sambata (13 feb 2010) am cunoscut o noua zona de schi, domeniul schiabil Sureanu (www.schisureanu.ro), deschisa cu numai o luna in urma. Zona este de vis, cu peisaje de basm, partiile sunt cele mai OK din vest tarii, intretinute bine, variante f. bune de freeride, schi de tura, cam tot ce vrei. Tot ce ar mai trebui ar fi un telescaun pt. snowbordisti. Teleschiul functioneaza destul de rapid, nu am prins cozi mai mari de 5-10min.
Cam asta ar fi partea pozitiva a povestii. Drumul pana acolo este partea care te face sa numai vi si a doua oara. De la Sebes sunt cam 82km, drumul OK (sau destul de OK) pana la lacul Oasa (baraj), de unde se intra pe un drum forestier de o banda si de unde mai sunt vreo 20km pe care i-am facut in vreo 2h jumate.
De ce am facut atat? pt. ca nu se putea depasi fiind o singura banda, in fata erau tot felul de inconstienti cu cauciucuri de mangalia (cauciucuri de vara), fara lanturi, etc, desi pe site zice clar LANTURI, omu de acolo daca il suni la fel iti spune, deci cam 5min volaneam, 10min impingeam pe cei din fata si tot asa, asta in cazul in care nu se cunosteau careva de prin fata si se opreau la taclale.
Asa ca pe la 12 eram pe partie, ne-am dat vreo 3h si ne-am carat, drumul inapoi la fel, poate mai rapid cu 30min.
In concluzie, in zile de 13 numai merg la schi.

2 comentarii:

  1. Cu siguranta daca nu e zi de 13, drumurile sunt mai bune :P :P :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu era zi de 13 poate gandeam mai pozitiv...autosugestia isi face treaba.:-)

    RăspundețiȘtergere

Persoane interesate