duminică, 10 noiembrie 2013

Final de sezon inedit

Metal - 1st enduro
Premiera pentru. mine si pentru multi altii, de altfel si pentru Romania, concursul de tip enduro: Metal, organizat de baietii de la Bikeattack, Resita.
Din nou vestul da startul in ceva, de aceasta data directia este in domeniul MTB-ului, all mountain, enduro.
Urmaresc astfel de competitii cam de prin 2011 cand am si tranzitat astfel de trasee in tura Transdolomiti 2011.
N-am sa scriu in ce consta un concurs de tip enduro, se poate gugali pe tema asta, dar pe scurt: poate fi o tura cu pritenii intr-un cadru organizat, sunt cronometrate doar coborarile, ai si urcari (de exemplu Metal a avut aproximativ 1400hm urcare).
Probele speciale de la Metal (coborarile cronometrate) s-au desfasurat pe poteci (singletrail-uri) foarte bine alese si "coafate" cu saritori, abrupturi, sectiuni tehnice, bolovani, intr-un cuvant fun 100%.
Am duso din nou pe Contessa acolo unde ii place ei cel mai mult, pe all mountain, din pacate nu am pregatito chiar asa cum trebuia (cauciucuri, furca, transmisie...). Dar mi-a placut foarte mult, distractie maxima, asta era si scopul participarii. Organizare perfecta, asa cum ne-au obisnuit deja cei din Resita.

Racing To The Top
Iarasi o premiera pentru mine, primul concurs pe cursiera, contratimp in catarare, Siria – Feredeu.
Desi imi plac maratoanele de MTB, genul asta de concurs este o provocare, genul care imi place, nu e munca de echipa sa depinzi de unu si de altu, batalia e numai cu tine, cu panta, durerea si respiratia.
Datele metrice ale traseului, nu iti vor spune mare lucru, 3km cu 290hm, o nimica toata, dar...
Nici de data asta nu am reusit o recunoastere, asa ca mi-am planificat o tura la relanti chiar inainte de start.
Am ajuns cu familia chiar cu aproximativ 40 de min. inainte de start, startul se dadea din minut in minut in ordinea inscrierii, deci eu al 8-lea din 100.
Familia urma sa ma astepte sus la manastire, eu am intrat direct in traseu pentru recunoastere.
Am parcurs 2,5km pana mi-am dat seama ca ma rup prea tare, parcurgerea traseului la relanti nu era posibila, cel putin nu cu rapoartele de pe cursiera.
Am renuntat la timp pentru ca pe ultimii 500m panta era de vreo 20-25%.
Asa ca ma duc la start, aproape incalzit.
Iau startul dupa Pantani si Georgica, plec in blana, pana prin km 2 - 2,5 am tinut sa zic asa blana, ma uit la un moment dat pe garmin sa vad pulsul dar nimeresc cu ochii pe viteza, 4 - 4,5 km/h si cadenta era in slow-motion undeva pe la 50rpm, am vrut sa sar de pe bike, sa alerg pe langa, probabil scoteam o viteza mai buna, dar de pe margine aud tipetele frenetice ale fanilor mei :-)), Cotzo, Bitza... asa incat sa nu ii dezamagesc, ma ridic din sa si inchei contratimpul in 14 minute si 42 de secunde.
Eveniment foarte fain, idee excelenta a celor de la Racing Bike Pro Arad, organizare la fel, vremea idem, de anturaj sa numai spunem.

4 comentarii:

Persoane interesate