luni, 29 august 2011

Transdolomiti - Ziua 3

Cherz - Bellamonte, 74km, 1860hm
Marti 16.08.2011
Plecare din Cherz dimineata, nemancati, neavand posibilitate de mic dejun la cazare. La 30-40 min. de biciclit gasim si o terasa in Arabba unde sa luam micul dejun. Nu o lungim prea mult cu cafa pt. ca ne asteapta o zi grea (catarari, poteci aglomerate...).
Incepem cu o urcare pe asfalt pana la cativa km de Passo Pordoi, unde incepem ocolul pt. intrarea pe vestita poteca ce ofera privelisti deosebite spre Marmolada si lacul Fedaija. Insa pt. a intra pe poteca avem o catarare f. tare pe off pana la Porta Vescovo (2500m). De pe la 2200-2300hm ni se cam taie portia de oxigen, concomitent cu ascutirea pantei, ceea ce inseamna push. Dar tot efortul ne este rasplatit din plin cand ajungem sus si pupilele ni se maresc considerabil la panoramicul ce ni se deschide spre ghetarul Marmolada, lacul Fedaija si imprejurimi.
Incercam sa zabovim cat putem de mult in zona la poze, la urcarea pe terasa statiei de cabina Porta Vescovo (care pe timp de vara este inchisa). Spre "norocul" nostru poteca ce merge paralel cu Marmolada, la altitudini de peste 2300m este aglomerata si nu prea putem sta tot timpul pe bitze, asa ca ne cam ia ceva timp sa o parcurgem, dar tot noi iesim castigati din asta, bucurandu-ne de priveslisti de altitudine spre Gruppo del Sella.
Intr-un final ajungem si la coborarea (la fel de aglomerata) spre Passo Pordoi (2240m), unde acostam la un ristorante pt. a lua pranzul. Foarte multa lume in Passo Pordoi, terasele pline, vanzoleala mare.
Dupa un relax de vreo ora coboram pe asfalt catre Canazei (1440m). Coborare de viteza (68km/h) unde depasim multe masini si intalnim f. multi rutieri. Dupa Canazei intram pe pista de biciclete, macadam si asfalt, prin padure catre Moena. Din Moena din nou pista de biciclete noua, asfalt pana in Predazzo (1011m). Cum azi e zi in care nu avem cazare, intrebam la un birou info turism daca sunt locuri de cazare libere in Bellamonte (1400m), destinatia noastra pt. ziua 3.
Avem chiar de ales dintre 3 locatii, o luam pe cea mai indepartata si cea mai cunoscuta, Hotel Terretta. Cunoscuta din relatarile celor de la tourfinder.net, dar din pacate nu mi-am amintit ca o cunosteam din cauza ca baietii nu o recomandau. De altfel totul e ok cu cazarea la locatia aceasta, singura problema e tanti patroana care e super scarba.
Din Predazzo mai avem de urcat vreo 400m pe asfalt, cu trafic destul de intens. Ajungem sus unde ne asteapta un meniu cu paste, carnuri ... si nu in ultimul rand niste hefeweizen.
Se incheie inca o zi excelenta cu vreme frumoasa si peisaje superbe.
Poze ziua 3.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate