luni, 9 august 2010

Transalpi 2010 - Ziua 1

Sambata 31.07.2010 ora 4 AM plecam din TM directia Ischgl. Oprim pe tot drumul doar de vreo 3 ori ca sa schimbam "carmaciu" sau sa alimentam, printre care si la Chiemsee sa mancam. Plecam din parcare cu masina de gunoi in fata, asa am vazut cat de multe pubele sunt in parcarea de pe marginea lacului Chiemsee. A fost de fapt singurul "stau" in care am stat.
Iesim de pe autostrada si bucurosi ca ne apropiem de Ischgl gresim iesirea, o luam spre St. Anton am Arlberg. Ne dam seama dupa vreo 10km cand parca numai recunosteam peisajul, intrebam o femeie care sapa la flori daca suntem spre Ischgl, raspunsul: "ganz falsch".
Ajungem intr-un final in Ischgl (pe la ora 16) si cautam o parcare moca. Aflam ca pe timp de vara toate sunt moca, asa ca bagam masina la subteran ne schimbam urcam pe bite si incepe aventura.

Etapa 1 - Ischgl - Heidelbergerhütte (2260m), 12km, 1000hm
Dupa 12h de volanit ii bagam si ceva bicicleala, timpul este super asa ca intram pe traseu si incepem cu o catarare de categ.1 care ne scoate pe margine dupa numai 15min. de pedalare - video. Stand la un baton si o gura de apa observam puzderia de mtbisti de pe traseu. Ii dam din nou pedala si ne simtim ca in pluton la tour de france. Ne intram in ritm (video) si numai oprim decat cand trecem in Elvetia ca sa facem poze la pancarta neagra care delimiteaza Austria de Elvetia si sa tragem in film niste vaci care ne intampina la "vama" - video. Incepe sa fie tot mai frig, dar nu apucam sa simtim frigul sau oboseala pedalarii cu adevarat ca ajungem deja la destinatie - video.
Cazarea super OK avand in vedere ca e o cabana de varf - video, bocancii se lasa la intrare sau in camera special amenajata, pe incalzitor, dusul costa 2euro pt. 3 min. In rest atmosfera super misto, cabana fiind plina de mtbisti - video.
Incheiem ziua cu o cina si un hefe - video, si bineinteles cu un somn.
Cea mai usoara zi din tur s-a incheiat, urmeaza ziua cea mai tare din toate punctele de vedere.
Poze din prima zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate