duminică, 15 august 2010

Transalpi 2010 - Ziua 4

Etapa 4: Grosio - Ponte di Legno, 41km, 1662hm
Marti 03.08.2010
Dupa un mic dejun constand numai in dulcegarii, o luam din loc. Vedem mai pe ziua Grosio, oras vechi, situat intre munti, stradute inguste, mai observam o cetate undeva deasupra in munti, o manastire si nu in ultimu rand turnul din Grosio, probabil ceva reprezentativ pt. oras (vezi poze).
Parasim Grosio cu destinatia Ponte di Legno.
Incepem cu o urcare catre Passo di Mortirolo si nu dupa mult timp inram pe Giro d'Italia, aici dam de catarari super tari care ne obliga sa descalecam f. des - video. Asfaltul e inscriptionat pe tot parcursul Giro cu numele favoritilor, incurajari, etc. Ca si parteneri de pedalat de data asta numai sunt atat de multi mtbisti ci rutieri pe cursiere performante ce costa cam cat un Duster, parteneri de pedalat doar pt. cateva minute caci baietii se catara nu gluma, baietii - tipi intre 20-70 ani. (Nu stiu in care tara dintre DE si IT e mai dezvoltata treaba cu ciclismul dar sunt de parere ca in DE sunt mai multi si in IT mai putini si mai chititi.)
Oprim la Madonna di Pompei pt. o panorama superba si nu in ultimul rand sa aprindem o lumanare. Ii dam pe Giro mai departe si ajungem in Passo della Foppa - video. Aici oprim sa luam pranzul, obisnuitele spagetti cu ulei de masline si parmezan. Dupa un relax de 1h la Albergo Alto ii dam bice mai departe, catarare catre Colcarette (2130m). Spagettele isi fac efectul si ajungem repede sus, aici o pauza scurta, ne pregatim de coborare. Coborare super agresiva, tot la a doua a treia curba ne oprim sa se raceasca franele. Dupa o astfel de oprire, in 10m de cand am pornit, Florin distrat, pisca doar frana de fata, rezultat: se da peste cap, bita aproape sa cada in prapastie. Asa ca Florin a lasat ceva piele pe asfalt si sa ales cu o lovitura la genunchi, nas si frunte (noroc cu casca), bita ramane intreaga si nevatamata. Mai departe urmeaza o scurta revizie pe Florin, cu reparatiile de rigoare, pansamente, unguente, etc.
Coboram mai departe si ajungem intr-un orasel super cochet Vezza d'Oglio (vezi poze). De aici trecem pe langa statiunea de schii Temu si cam in 30min ajungem in Ponte di Legno destinatia noastra pe ziua asta.
E cea mai timpurie sosire sa zic asa, cam pe la 17 ora locala, asa ca avem timp de vizitat orasul. La primul motel care ne oprim ne convine pretul si ne cazam rapid, dupa care incalecam din nou si o taiem in oras. Ponte di Legno o statiune de schii destul de mare din cate ne-am dat seama, cu multa vanzoleala chiar si vara. Dupa ce ne dam prin centru, oprim sa luam cina, ca de obicei pizza. O ploaie de vara racoreste atmosfera si apar nu unu ci doua curcubeie.
Mergem la hotel si aflam ca toti angajatii hotelului sunt romani (romance) din Arad, asa ca incheiem seara la o bere si la inca o pizza.
Poze ziua 4.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate